Kuolonkolarista sakkoja

0

Somerolaismies tumittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sakkoihin. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitelty liikenneonnettomuus sattui viime heinäkuussa Kaupparannan kohdalla Helsingintiellä. 17-vuotias somerolainen nuotukainen oli ajamassa kevytmoottoripyörällä keskustaan päin, kun vasemmalle kääntymässä ollut pakettiauto osuin häneen. Nuorukainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Pakettiautoilija kertoi, että ei rankassa sateessa ollut nähnyt moottoripyörää, sillä hän oli yrittänyt tarkkailla kevyen liikenteen väylän liikennettä. Myö  vastaantulleen auton valot olivat häikäisseet häntä.

Kuljettaja myönsi syytteet oikeiksi ja oikeus langetti hänelle 30 päiväsakkoa, josta kertyy maksettavaa 270 euroa. Lisäksi kuljettajan on maksettava menehtyneen nuorukaisen omasten okeudenkäyntikulut.