Kylvöt vauhtiin aikaisessa

0

Someron pelloilla alkoi vilinä lämpimien pääsiäisenpyhien aikaan. – Tämän viikon maanantaina repesi ja alkoi pörinä pelloilla. Aikaista on, likimain pari viikkoa etuajassa keskimääräisestä aloittamisajankohdasta. Toukokuun puolella Somerolla on yleensä aloitettu kylvöt, kertoo neuvoja Satu Näykki ProAgria Etelä-Suomesta. Maanviljelijä Pasi Ali-Yrkkö ei muista, että olisi päässyt näin aikaisin kylvöille kuin tänä keväänä. Hän kylvi maahan ensimmäiset mallasohrat pääsiäisen jälkeen tiistaina. – Joinakin vuosina olemme aloittaneet huhtikuun lopulla, siinä vapun tienoilla. Äkkiä ei tule mieleen, milloin näin aikaisin olisi päästy kylvöhommiin, mutta niin ne vuodet vaihtelevat, pohti Ali-Yrkkö Kivisojalla. Lisää kylvöistä perjantain 25.4. lehdessä.Pasi Ali-Yrkkö aloitteli kevätkylvöt pääsäisen jälkeen tiistaina Kivisojalla. Apukuskina oli seitsenvuotias Ellen Ali-Yrkkö.