Jäähyväiset leipomolle, mahdollisuus uudelle rakentamiselle

0

Osuusliike Oraksen leipomo toimi Somerolla vuosina 1939 – 1981.  Leipomon ja viereisen  varaston purkaminen tuo uusia mahdollisuuksia rakentamiselle ja palveluille. Lue lisää perjantain Somero-lehdestä.

Tiilirakennukset oli tehty vahvoiksi. Yhtään ratkeamaa tai halkeamaa ei niissä ollut. Kuva Sauli Kaipainen.

Ulosvedettävä uuni liikkui kiskojen päällä. Ruisleivät ja ranskanleivät ladottiin arinan päälle, josta leipään tuli maku. Pellin päälle pantiin  muun muassa pikkuleivät ja kulman takana oli pieni uuni pullan leipomista varten.
Ulosvedettävä uuni liikkui kiskojen päällä. Ruisleivät ja ranskanleivät ladottiin arinan päälle, josta leipään tuli maku. Pellin päälle pantiin muun muassa pikkuleivät ja kulman takana oli pieni uuni pullan leipomista varten.
Varastorakennuksen toisessa kerroksessa oli yksi huoneisto. jonka rappukäytävä näkyy oikealla ylhällä. Kuva Sauli Kaipainen.

Varaston tavarahissi rahtasi 1000 kilon edestä tavaraa kolmeen kerrokseen .

 

Purkutyö käynnissä. Kuva Sauli Kaipainen.