Lakki olisi lämmittänyt

0

Vapun nuotit kulkivat totuttuun malliin. Ilma oli kolea, jota se yleensä aina on huhtikuun taittuessa kesää kohti. Tänä keväänä kävi kuitenkin niin päin, että kylvöt on pääosin tehty.
Torin Härkäpatsaallekin pantiin lakki päähän. Oikea valinta. Kokemus on opettanut, että ilman lakkia pää uhkaa jäätyä vapun säissä.
Yleisön joukosta kuului lakitustilaisuuden aikana arveluja, että näinköhän lakki pysyy härän päässä. Ihmiset tuntuivat olevan huolissaan, että härälle mittatilauksena tehdylle lakille käy kuten Gävlen olkipukille Ruotsissa. Polttamisesta on tullut Gävlen kapinamielisille kunnia-asia. Pukki on pakko polttaa.
Someron härkäpatsaan lakki ei lämmitä tapahtumaan runsaslukuisena saapuneen yleisönkään mieltä vastaisuudessa. Härälle ei kannata tehdä hienoa hattua, jos sen joku kateellinen ihminen haluaa viedä. Pahvinen saa kelvata. Lakitustapahtuma oli sen verran onnistunut, että se kyllä kannattaa järjestää uudelleenkin.
Toivottavaa olisi, että lakin viejä voisi tuoda sen takaisin. Lakki on niin iso, että kellään ei ole niin isoa päätä, johon se sopisi.