Mopot syyniin ensi viikolla

0

skootteritLounais-Suomen poliisilaitos valvoo Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 5. -11.5. nuorison liikennekäyttäytymistä. Kohteena ovat mopot ja kevyet nelipyörät eli mopoautot. Valvonta suunnataan erityisesti taajamiin. Valvonnassa puututaan häiritsevään käyttäytymiseen, sekä tarkastetaan kuljettajien ja ajoneuvojen kunto.
Poliisille tulevat ilmoitukset häiriötä aiheuttavista kaksipyöräisistä lisääntyvät aina keväisin. Yksittäisestä moposta ei usein valiteta, mutta silloin kun yhteen sattuu useampi mopo, alkavat poliisin puhelimet piristä.
Poliisi toteaa, että ryhmässä jokin saa mopoilijoiden mielen muuttumaan ja alkeellisetkin liikennesäännöt tai muiden tiellä liikkuvien huomioiminen unohtuvat.
Eniten ilmoituksia tulee liikennesääntöjen vastaisesta ja piittaamattomasta ajotavasta sekä suurista ylinopeuksista. Poliisin kokemusten mukaan ongelmana on usein myös ajoneuvon puutteellinen kunto. Mopoihin on aina liittynyt tuunailu ja virittäminen. Poliisi muistuttaakin vanhempien valvontavastuusta.
Poliisi haluaa kuitenkin tässä yhteydessä muistuttaa, että teillämme liikkuu tietysti myös  runsaasti mopoja, joiden kuljettajat noudattavat liikennesääntöjä, käyttävät kypärää ja pitävät ajokkinsa kunnossa.