Poliisin pienten lupapalvelupisteiden aukioloa supistetaan kesäksi

0

Passi- ja henkilökorttien haku on ruuhkauttanut poliisilaitosten asiakaspalvelupisteitä. Osa lupapalvelupisteistä on kesän aikana auki rajoitetusti, joten asiointiaikoja ei pienempiin palvelupisteisiin kaikille viikonpäiville tai kaikille viikoille ole mahdollista varata.

Poliisi suosittelee asiointiajan varaamista hyvissäajoin etukäteen, sillä jonotus ilman ajanvarausta voi viedä pahimmillaan useita tunteja. Se on mahdollista tehdä verkkosivulla www.poliisi.fi/ajanvaraus. Ajan voi varata myös puhelimitse poliisilaitokselta. Jokainen voi asuinkunnastaan riippumatta asioida passi- ja henkilökorttiasioissa kaikissa Suomen poliisin lupapalvelupaikoissa.

Valmiit ajokortit ja muut valmiit asiakirjat voi noutaa ilman ajanvarausta lupapalvelun aukioloaikana. Ennen asiointia muista tarkistaa palvelupisteen aukioloaika.

Poliisi kehottaa ihmisiä arvioimaan, onko matkustusasiakirjan uusiminen välttämätöntä juuri nyt kesän aikana vai voiko uusimisen siirtää syksyyn.

Passi- ja henkilökorttihakemus tehdään poliisilaitoksella eikä erillistä lomaketta ole käytössä. Poliisi.fi-sivuilta löytyy tietoa passin hakemisesta. Esimerkiksi lapsen passia varten tarvitaan huoltajien suostumus ja lapsen tulee olla henkilökohtaisesti paikalla passihakemusta jätettäessä.