Somerolla on menty eteenpäin elinkeinopolitiikassa

0

Suomen Yrittäjät teetti kyselyn, jossa kartoitettiin kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa kuntakohtaisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti.
Someron elinkeinopolitiikka sai kokonaisarvosanaksi lähelle tyydyttävää, 6,8. Sillä Somero oli listalla 82:s. Mukana oli 207 kuntaa. Keitele oli ykkönen yleisarvosanalla 8,7 ja Hankasalmi viimeinen tuloksella 5,2.
– Parempaan suuntaan ollaan menossa. Pikku hiljaa alkaa näkyä, mitä elinkeinotoiminnan eteen on tehty ja suunnitellaan. On esimerkiksi päästy värkkäämään elinkeinopoliittista strategiaa, on järjestetty kaupungin ja yrittäjien yhteisiä tapaamisia ja niin edelleen. Suomen Yrittäjien teettämässä kyselyssä nämä teot eivät välttämättä vielä näy, pohtii Someron Yrittäjien puheenjohtaja Janne Tolvi.
– Mitkään hokkuspokkus-temput eivät auta. Jotta tulosta saadaan aikaiseksi, se vaatii pitkäjänteistä työtä, yhteen hiileen puhaltamista ja avointa keskustelua, mitkä ovat kaupungin arvot ja mihin suuntaan paikkakuntaa halutaan kehittää. Kaikessa kunnan päätöksenteossa pitäisi huomioida, mitä vaikutuksia päätös aiheuttaa elinkeinoelämälle ja Somerolle, toteaa Tolvi.
Somero meni Tolvin mielestä takapakkia ollessaan mukana yhteenliittymässä Salon seudun kuntien kanssa.
– Tuolloin meiltä puuttui kontakti kunnan ja yritysten välillä. Ehdottomasti tarvitsemme oman elinkeinolautakunnan, kehittämispäällikön ja markkinointisihteerin. Niistä me yrittäjäyhdistyksessä pidämme kiinni, korostaa Janne Tolvi.