Somerniemi valitsee 25. torineuvoksensa tänään

0

Somerniemen tori on valinnut itselleen neuvoksen jo 23 kesänä. Kerran valittiin samalla kertaa kaksi neuvosta. Tänä lauantaina julistettava on torin 25. neuvos.

Torineuvoksen tehtävänä on pitää yllä torirauhaa ja torin vetovoimaista ilmettä. Torineuvos toimii yleisön ja myyjien välisenä sosiaalikuraattorina. Torineuvos pitää puheita. Torineuvoksen sukupuoli vaihtuu vuosittain. Kuluneen vuoden torirauhaamme vaali Pentti Manner. Tänä kesänä on vuorossa naispuolinen sosiaalikuraattori.

Torin rauhaa ja järjestystä ovat tähän mennessä valvoneet tri Lauri Koli, rovasti Lauri Moilanen, emäntä Ellen Sund, sahanomistaja Altti Nurmi, taiteilija Kaija Aarikka, kirvesmies Voitto Ollonqvist, tri Leeni Tiirakari, sairaanhoitaja Leena ja toimitusjohtaja Hannu Eskelinen, kirjailija Juha Siltala, kirjailija Kaari Utrio, konttorinhoitaja, kotiseutukirjailija Manu Kärki, kunnallispoliitikko, sihteeri Leena Eino, sahanomistaja ja muusikko Harry Nurmi, artesaani Eira Mäkinen, pankinjohtaja Pertti Kujala, yrittäjä Piiti Järvenpää ja arkkitehti Reima Ruokonen, kauppias, pitokokki Hilkka Mäkinen, yrittäjä Mauri Salo, arkkitehti Ritva Ruokonen ja viestintäneuvos Tauno Äijälä, eläkeläinen Pirkko Aittamaa ja kirvesmies Pentti Manner.