Somerolla esitellään tänään aseita ja koneita

0

Someron asehistoriallinen seura Ry järjestää Someron Teeriharjulla salontie 962 asemessut tänään sunnuntaina. Seura on järjestänyt messuja Somerolla jo vuodesta 1993.
Tänä vuonna messuilla on ulkopuolelta tulleiden näytteilleasettajien ja myyjien ohella seuran järjestämät näyttelyt. Toisessa keskitytään suomen armeijan käyttämiin harjoitusaseisiin ja varusteisiin. Toista näyttelyä varten paikalle tuodaan neljä vanhaa höyrykonetta, joista yhtä, joka on ollut sota-aikana puolustusvoimilla käytössä pyörittämässä generaattoreita, käytetään messupäivän aikana.
Someron Asehistoriallinen seura on vuonna 1992 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ase- ja sotahistorian sekä vanhojen aseiden tuntemusta,  helpottaa aseiden keräilyharrastusta ja toimia lähialueiden ase- ja militariakeräilijöiden yhdyssiteenä.