Tänään pääsee katsomaan luonnonkukkia oppaan kanssa

0
Valkolehdokki.
Valkolehdokki.

Somerolla järjestetään tänään sunnuntaina, luonnonkukkien päivänä, peräti kolme retkeä. Kaksi retkeä kuljetaan Häntälän notkoissa ja yksi Pajulassa Valolan ympäristössä. Ympäri Suomen retkiä järjestetään yhteensä 97.
Luonnonkukkien päivän retket ovat kahden, kolmen tunnin mittaisia, maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Valolaan on järjestetty kaksi eri reittiä, pidempi parin tunnin mittainen, ja lyhyempi, joka kulkee metsäkirkon ympärillä ja on näin sopii myös lapsille. Retkelle kannattaa pukeutua säänmukaisesti ja panna jalkaan maastoon soveltuvat jalkineet. Mukaan voi ottaa myös kasvion, suurennuslasin, eväät ja juotavaa.
Häntälässä kokoonnutaan kyläkeskuksella. Retkelle lähdetään yhdeltä iltapäivällä.
Kolmas retki Somerolla starttaa Valolan pihalta Pajulasta. Retkelle lähdetään kello 10.

Lue lisää 13.6.2014 lehdestä