Tärkeät paikkakunnan vilkastuttajat saapuvat

0

Somerolla on lähes 2 200 vapaa-ajanasuntoa. Niistä paikkakuntalaisten omistuksessa on yli kolmasosa. Mökeillä asusteleva ja Someron palveluja käyttävä monen tuhannen hengen joukko merkitsee paikkakunnalle paljon. Mahdollisuus pitää ymmärtää.
Kesäasukkaat vilkastuttavat somerolaisten yritysten liiketoimintaa, erityisesti kauppojen ja palvelualan yrittäjien. Onpa yrityksiä, joiden toiminnan edellytys vapaa-ajanasukkaat ovat. Suven euroilla yritys pystyy pyörittämään toimintaansa talvikauden ja tarjoamaan  palvelujaan vakituisille asukkaille vuoden hiljaisina hetkinä.
Mökille tullaan rentoutumaan ja yleensä tekemään sellaista, jota ei kotinurkissa arjen keskellä ehdi eikä jaksa. Kopsutetaan nurkkia, hoidetaan puutarhaa ja piipahdetaan lähitienoilla virkistäytymässä. Tapahtumien järjestäjät ovat tyytyväisiä, kun väki liikkuu. Somero tulee antamaan tänäkin kesänä nautinnon hetkiä kuva- ja musiikkitaiteen saralla. Kannattaa järjestää, kun on katsojia.
Vapaa-ajanasukkaiden joukossa on erilaisia osaajia ja alojen asiantuntijoita. Ihminen ei pääse irti tavoistaan ja aatemaailmastaan lomallakaan. Kortta pitää kantaa kekoon myös kesämökkipaikkakunnalla. Ulkopuolinen saattaa hahmottaa kokonaisuuden selkeämmin kuin kesät talvet samoissa ympyröissä touhuava.
Kaupunki järjestää kesäkuun lopulla 28. päivä kesäasukastapaamisen, jossa on mahdollisuus saada tietoa Somerosta ja jutella askarruttavista asioista. Jätehuoltoasiat ovat olleet päällimmäisinä aiemmissa tapaamisissa. Kaupungintalon infopisteestä saa tietoa arkisin ja Somerniemen kesätorin aitasta toriaikaan kesälauantaisin.