Valmiina Suviheinään

0

Someron perinteiset Suviheinäviikot avataan torilla virallisin menoin perjantaina, mutta tänä vuonna ovat myös varaslähdöt sallittuja, jopa suositeltavia, sillä Unto Monosen tangon 60-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestettävä Satumaa Soikoon-vuorokausi alkaa jo torstaina tangotansseilla. Perjantaina tangoa esitetään ympäri kaupunkia mitä erikoisemmilla tavoilla, muun muassa viheltäen ja latinaksi.
Hulvattoman aloituksen jälkeen Suviheinäviikot jatkuvat tuttuun tapaan tuoden esiin kaupungin laajaa kulttuuritarjontaa. Ruumiinkulttuuria pääsee harrastamaan Seiväskarnevaaleilla Someron urheilukentällä sekä valovoimaisten artistien keinuttamana Ämyrin ja Esakallion tanssilavoilla.
Moni on jo ehtinyt ihailla Kiiruun puiston Art on ITE -näyttelyn töitä. Niitä ja monen muun taiteilijapersoonan, kuten Rafael Wardin, Eero Aarnion ja Kyösti Variksen töihin voi käydä tutustumassa ympäri maalaiskaupunkia järjestettävissä erilaisissa näyttelyissä.
Eikä unohdeta sanataidetta, sillä kesäteatterikausi on kukkeimmillaan Suviheinäviikoilla. Somerniemen musiikkiteatterin Kaksipäisen kotkan varjossa-musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa avajaisperjantaina.
Suviheinäviikkojen ohjelmasta löytyy ihan varmasti jokaiselle jotakin.
Perheen pienimmät viihtynevät ainakin Suviheinä-match showssa Haukkukalliolla, Lasten kesäkekkereillä Härkälän uimarannassa, lasten rock-konsertissa ravintola Hämeenportissa, sekä museoiden perinnepäivillä ja kesätoreilla.
Monen pikkuteinin tai vähän vanhemmankin nuoren idoli Robin saapuu Esakalliolle Suviheinäviikkojen ensimmäisenä torstaina.