Badding-dokumentti tänään Teemalla

0

 

Yle Teemalta tulee tänä1405414819484än kello 20.10 dogumentti Rauli Badding Somerjoesta.  Rauli Badding Somerjoen Paratiisi on yhä yksi Suomen soitetuimmista kappaleista. Vain 39-vuotiaana kuollut laulaja ehti tehdä urallaan tunnetuksi monia muitakin ikivihreiksi jääneitä kappaleita, muun muassa Tähdet, tähdet ja Ikkunaprinsessa. Badding onkin jättänyt vahvan jäljen suomalaiseen musiikkiin, mutta mies itse on pysynyt etäisempänä. Tänään nähdään uusintana elokuvaguru Peter von Baghin ohjaama ja käsikirjoittama Lähikuvassa Rauli ”Badding” Somerjoki, jossa kappaleiden takaa paljastuu herkkä taiteilija. Vuonna 1983 valmistuneessa henkilökuvassa laulaja kertoo suhteestaan suomalaiseen tangoon ja rockiin. Ujona pidetty mies puhuu ohjelman haastatteluosuuksissa yllättävän rennosti, jopa vapautuneesti. Somerjoki näyttää unohtavan kamerat ainakin hetkeksi rapsutellessaan susikoiraansa Hania.Käsikirjoitus ja ohjaus Peter von Bagh. Dokumentti on uusinta.