Nautitaan ulkona

0

Somerolla on nyt todella paljon terasseja. Joensuun tien varresta löytää yli kymmenen terassia, vaatimattomia tai isompia, joiden viihtyisyyteen on satsattu enemmän. Lukumäärä lisääntyy, kun ottaa mukaan keskustan tuntumassa olevat Helsingintien varren ravintoloiden ja kahvilan terassit.
Kaikkein yksinkertaisimmillaan terassi on yksi istuinryhmä tai ulos on tuotu pitkä penkki. Kyllä siinäkin kahvimukin kera viihtyy.
Myös nähtävyyksissä, kuten Hiidenlinnassa tai joissakin kartanoissa on terasseja. Osa terasseista on alueelle maksettavan pääsylipun takana.
Terasseilla viihdytään. Lounasaikaan väkeä löytyy nautiskelemassa ulkona. Samoin perinteisiin kahviaikoihin. Ravintoloiden terasseilla oleskellaan myös iltaisin ja öisin.
Omia eväitä on tänä vuonna voinut nautiskella esimerkiksi Kiiruun poistossa, jonne on tuotu useampikin istuinryhmä.
Terassit tuovat keskustaan elämää. On mukavaa nähdä väki istumassa ja rupattelemassa keskenään. On aika tavallista, että keskustelu ulotetaan naapuripöytään ja vielä seuraavaankin.
Nyt kun kelit sallivat, niin hyödynnetään näitä palveluja. Ja käytetään hyväksi luonteva mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.