Vielä ehtii

0

Someron tapahtumatarjonta on runsaan täyteläinen. Vaikka kesää on jäljellä, ovat monet menot mahdollisia enää vain muutamia päiviä tai kertoja.
Somerniemen musiikkiteatterin huikea esitys Kaksipäiväisen kotkan varjossa kokoaa näyttelijät lavalle ja yleisön lauteille tänä iltana sekä viimeiseen esitykseen sunnuntaina. Sen jälkeen on myöhäistä haukotella – kuin hiiren, joka on jo kissan suussa.
Kiiruun puiston Art On ITE -näyttelyyn ehtii tiistaihin asti. Paimiolaisen Väinö Ojan puuveistokset ja kauhajokelaisen Alpo Koivumäen metalliveistokset ovat herättäneet ansaittua ihastusta. Sen sijaan vihastus voi hiipiä mieleen sille, joka näyttelyn missaa. Kannattaa myös muistaa, että puistoon on tullut säännöllisin väliajoin lisää katsottavaa. Yksi kerta toukokuun puolella tai kesäkuussa eivät siis riitä.
Sunnuntaihin päättyvät Suviheinäviikot tietävät myös, että Aholassa oleva, Somero-Seuran järjestämä vanhojen kameroiden ja kirjoituskoneiden näyttely päättyy. Liki vastapäätä Aholaa ovat Raili ja Kaarlo Mikkosen veistokset ja maalaukset esillä vielä sunnuntaina. Kirjastossa on puolestaan tänään poistokirjojen viimeinen myyntipäivä.
Suviheinäviikoista on jäljellä myös yksipäiväisiä tapahtumia. Huomenna on Somerniemen kesätorin Hattupäivä ja Ol’ Hollil -perinnepäivä. Samalla lipulla pääsee sekä Mäkilän traktorimuseoon että Lakeushirvi-näyttelyyn Someron Kivimeijeriin. Lauantaina on Torppamuseon Hermannina heinään -tapahtuma, jossa niitetään pihan heinät ja pannaan kuivumaan seipäille. Esakallion suvisunnuntain matinea on Fakta homma.
Näiden jälkeenkin Someron suvessa tapahtuu. Kannattaa seurailla ja jäädä kuulolle!