Kuntaretkellä esiin nousivat uusi koulu, talous ja maankäyttö

0

Someron kaupungin valtuutettuja ja johtoryhmän jäseniä suuntasi kuntaretkelle Pirkanmaalle. Keskustelua syntyi maankäytön tulevaisuudesta, talouden tilanteesta ja tietysti uudesta koulusta.
Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen kertoo, että kuntaretki poiki paljon hyviä keskusteluja ja vahvisti mukana olleen porukan yhteistä linjaa.
– Puhuimme paljon maankäytöstä, kuntataloudesta, investointiohjelmasta ja kiinteistöstrategiasta. Oli oikein antoisaa ja kehittävää keskustelua. Maankäytössä löysimme yhteisen linjanäkemyksen ensisijaisten strategisten kohteiden toteuttamisjärjestyksestä, Suikkanen sanoo.
Hänen mukaansa ensisijaisia kohteita tulevat olemaan Kultelan kevyen liikenteen väylän rakentaminen ja Ihamäen kaava-alueen laajentaminen.
– Käsittelimme talousarviokehystä ja puhuimme velkaantumisesta, joka tulee lähivuosina olemaan kova uusien investointien ja valtionosuuksien vähentymisen myötä.
Retkeläiset kävivät tutustumassa kouluihin Ylöjärvellä, Loimaalla ja Valkeakoskella.
–  Ylöjärven ja Loimaan koulut ovat arkkitehti Mikko Uotilan suunnittelemia. Uotilahan on valittu myös Someron uuden koulun suunnittelijaksi. Saimme paljon hyvää tietoa kouluissa kertyneistä kokemuksista ja käytännön asioista, Suikkanen kertoo.