Navetanvintille senioritempaus

0

Somerolla järjestetään runsaan viikon päästä 9. syyskuuta senioritempaus. Sen tarkoituksena on esitellä, mitä kaikkea ikäihminen voi nähdä ja kokea matkallaan Varsinais-Suomessa. Maakunnan matkailukohteet ja ryhmämatkojen myyjät esittäytyvät samassa paikassa mahdollisimman monipuolisesti. Näin halutaan lisätä myös ryhmämatkailijoiden määrää alueella.
– Myös somerolaisille matkanjärjestäjille tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus esitellä, mitä nähtävää paikkakunnalla on ja  luoda kontakteja muihin järjestäjiin, kertoo matkailuyrittäjä Arja Torkkomäki, joka on käynyt useammat seniorimessut, esimerkiksi viime vuonna Liedossa ja edellisvuonna Kasnäsissa.
Varsinais-Suomen senioritempaus on jo perinne. Tämän syksyn tapahtuma pidetään Arja ja Matti Torkkomäen näyttely- ja tapahtumatilaksi remontoiman Hovilan kartanon navetan vintillä. Järjestelyissä ovat Hovilan kartanon lisäksi mukana myös Someron kaupunki, Someron Oppaat, Varsinais-Suomen matkailuyrittäjät ja EU-hanke Maaseudun matkailuelinkeinon kehittämiskärjet.
Tapahtuma ei ole kaikelle kansalle avoin, vaan sinne on kutsuttu senioriyhdistysten, järjestöjen tai muiden vastaavien matkavastaavia ja puheenjohtajia, jotka etsivät uusia kohteita ja palveluja omille ryhmilleen.
Näytteilleasettajien tulee olla Varsinais-Suomesta. Ne voivat olla esimerkiksi matkailukohteita, majoituspaikkoja, matkanjärjestäjiä, liikennöitsijöitä, teattereita, kylpylöitä, ruokapaikkoja, näyttelytiloja ja niin edelleen. Näytteilleasettajien ilmoittautumisaika päättyy ensi viikon alussa.
Tilaisuuteen odotetaan noin 50–100 näytteilleasettajaa ja 100–300 kutsuvierasta. Matkaan on lähtenyt nelisensataa kutsukirjettä.
Somerolla on matkailutorin lisäksi järjestetty lounas ja kartanokierros.

Senioritempauksen matkailutori on Hovilan kartanon navetan vintillä. Sinne mahtuu satakunta näytteilleasettajaa. Arja ja Matti Torkkomäki ovat tänä kesänä maalauttaneet navetan ulkoapäin faluninpunaiseksi.
Senioritempauksen matkailutori on Hovilan kartanon navetan vintillä. Sinne mahtuu satakunta näytteilleasettajaa. Arja ja Matti Torkkomäki ovat tänä kesänä maalauttaneet navetan ulkoapäin faluninpunaiseksi.