Opiston taiteen perusopinnot laajenevat työpajoihin

0

Somero-opiston taiteen perusopetus laajenee työpajatoimintaan, jossa nuoret voivat syventää osaamistaan ja kehittää omaa ilmaisuaan.
Suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen ja kurssisihteeri Riitta Ryhtä sanovat nyt otettavan askelta lähemmäs tavoitteellista taiteen opiskelua.
Nuorten on mahdollisuus valita tuleville kahdelle lukuvuodelle syventävien opintojen kokonaisuuksia. Valittavien työpajojen joukossa yleistä kuvataidetta, keramiikkaa, vaate- ja  esinesuunnittelua ja valmistusta, sarjakuvaa, piirustusta, poikkitaiteellisia työpajoja, mediapajaa ja grafiikkaa.
Työpajatoimintaan voivat hakea ne 13–19-vuotiaat, jotka ovat suorittaneet taiteen perusopetuksen opintoja. Uusiakin oppilaita pääsee mukaan, mutta harrastuneisuutta pitää olla takana. Päättötodistusta ei kuitenkaan ole mahdollisuus saada ilman perusopintoja.
Taiteen perusopetus alkoi Somerolla vuonna 2008. Opiskelurupeama tulee saamaan parin vuoden päästä päätöksen, kun nuoret saavat työpajaopetuksen jälkeen päättötodistuksen.