Tärkeä työ alkaa metsissä

0

Kohta on aika, kun metsästäjät pääsevät jälleen liikkeelle tekemään tärkeää työtään. Tosin metsästys taitaa olla heille ennemminkin se rakas harrastus kuin työ, mutta tärkeä se on silti.
Varsinais-Suomessa hirvien aiheuttamat liikenneonnettomuudet ovat laskeneet edelleen. Vuonna 2013 niitä tapahtui 87, joka on kuusi kappaletta vähemmän kuin vuonna 2012. Kuolonkolareita ei hirvien vuoksi ole sattunut useaan vuoteen. Metsävahinkoja kertyi viime vuonna vain 16 000 euron verran.
Näiden tulosten saavuttaminen on mahdollista pitkälti metsästäjien vuoksi. He pitävät vuosittain yllä sopivaa hirvi- ja peurakantaa. Somerolla on paikkakunnan asukaslukuun nähden paljon aktiivisia metsästäjiä. Seurojakin on Someron alueella ja Somerniemellä yhteensä 15.
Luonnosta ja sen eläimistä kiinnostuneet metsästäjät ovat avuksi monessa muussakin tilanteessa, kuin vain harventamassa riistakantaa. Heillä on kalusto esimerkiksi lopettaa onnettomuudessa loukkaantunut kituva, tai omassa elinympäristössään haavoittunut eläin. Heiltä voi kysyä, missä se karhu on milloinkin liikkunut ja onko ilveksiä näkynyt seudulla?
Metsästäminen on oikeastaan kokonaisvaltaista luonnosta, omasta ympäristöstään ja kanssaihmisistä välittämistä. Toki vain siinä tapauksessa, kun asenne metsästykseen on oikea. On siis hatunnoston paikka kaikille metsästäjille, jotka lähtevät pian aamuvarhain kulkemaan koiriensa kanssa Someron metsiin. He tekevät hyvää työtä.