Kännyköitä rikotaan miljoonien edestä

0

Suomalaiset ovat hajottaneet ja korvanneet rikkoutuneita älypuhelimiaan huiman 350 miljoonan euron edestä vuodesta 2007.
Eurooppalaisen tutkimuksen teki amerikkalainen SquareTrade Inc, johtava älypuhelinten vakuuttamiseen ja korvaamiseen erikoistunut amerikkalaisyhtiö.
Älypuhelimia käytetään monipuolisemmin kuin koskaan aiemmin: sähköposteihin, kuvien ottamiseen, sosiaalisen median kuluttamiseen ja toisinaan myös puheluiden soittamiseen.
Tutkimuksessa selvisi, että meissä suomalaisissa kännykänrikkojissa on eroavaisuuksia.
Lemmikkieläimen omistajan älypuhelin rikkoutuu 34 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä kuin lemmikittömän. Miehen älypuhelin rikkoutuu 31 prosenttia useammin kuin naisen.
Miljoonien korjauskustannukset  sanovat, että puhelinten käsittelyssä tulisi olla paljon huolellisempi.
Älypuhelinten rinnalla kuitenkin vanhanmallisetkin puhelimet pitävät pintansa. Internetissä on jo useita vanhoja puhelimia ostavia ja kauppaavia yrityksiä.
Vanha tai käytetty puhelin ostetaan muun muassa kakkospuhelimeksi urheilua, matkailua, telttailua tai vaikka festarikesää varten.
Jos haluaa myydä puhelimen, niin, tarjolla on palveluja, joiden avulla voi laskea sopivan hinnan. Hintaan vaikuttavat puhelimen malli, teknologia, ikä ja käytön näkyminen puhelimessa.
Esimerkiksi Facebookin Someron ilmoitustaulullakin kännykkäkauppa ottaa varovaisia askeleita lastentarvikkeiden ja sisustustavaroiden joukossa. Myytävänä on nyt esimerkiksi kaksi uutta Nokian113 puhelinta paketissa yhteishintaan 20 euroa.
Pannaan puhelimet kiertoon.