Oikeus löysi laskuvirheen uimahalliurakan korvaussummista

0

Someron kaupungin korvaussumma Rakennusliike Kerroskivi Oy:lle väheni 176 000 eurolla. Varsinais-Suomen Käräjäoikeus löysi laskuvirheen uimahalliurakan lisäpaalutustöiden loppuosasta.
Näin kaupungin maksettavaksi tulee runsaat 847 000 euroa, kun aiemmassa tuomiolauselmassa summa oli hiukan yli miljoona euroa. Kaupungin summa on niitä peruja, kun asia riitaantui. Tuolloin kaupunki jätti tarkoituksellisesti osan Kerroskiven maksuista maksamatta.
Kerroskiven korvaussumma kaupungille säilyi 1,7 miljoonana eurona viivästyskorkoineen. Tämän lisäksi oikeus määräsi yrityksen maksamaan kaupungille noin 121 000 euroa oikeudenkäyntikulujen korvauksena.
Uimahalliurakka oli käräjillä, kun rakennusliike ja kaupunki olivat eri mieltä, oliko kaupungilla oikeus purkaa urakkasopimus vai ei. Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että näyttöä löytyi riittävästi sopimuksen purkuun.
Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa, sillä Rakennusliike Kerroskivi Oy on tyytymätön päätökseen ja on ilmoittanut valittavansa eteenpäin.
Osapuolilla on aikaa toimittaa valituskirjelmät 29. syyskuuta mennessä Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen. Sieltä ne lähtevät Turun hovioikeuteen. Valituskirjelmän toimittamisaikaan voi pyytää myös pidennystä.