Poliisi kehottaa kiinnittämään huomiota takavalojen toimintaan sumuisissa keleissä

0

Sakeat sumut ovat jo kiusanneet aamuliikennettä, ja näkyvyyttä on paikoitellen ollut vain joitakin kymmeniä metrejä.  Lounais-Suomen poliisi huomauttaa, että lähes olemattomasta näkyvyydestä huolimatta jotkut autot seikkailevat liikenteessä takavalot pimeänä.
Useisiin uudempiin autoihin on asennettu päiväajovalot, jolloin autossa palavat normaalisti valot ainoastaan etupäässä, ja valoautomatiikka huolehtii ajovalojen sytyttämisestä silloin, kun valaistusolosuhteet sitä edellyttävät. Poliisi muistuttaa, että sumussa valaistusolosuhteet eivät välttämättä muutu niin hämäriksi, että automatiikka huolehtisi ajovalojen sytyttämisestä.
Ajovalojen syttyessä syttyvät myös takavalot.
Autojen tekniikka kehittyy koko ajan, mikä helpottaa kuljettajaa. Poliisi toteaa kuitenkin, että tekniikkaan ja sen ominaisuuksiin on syytä tutustua etukäteen, sillä kaikista apulaitteista huolimatta kuljettaja on vastuussa ajamisesta ja siitä, että autossa on kulloinkin käytössä säännösten mukaiset valot.