Kartin YT-neuvottelut johtivat neljän irtisanomiseen

0

Tilauskonepaja Oy Kart Ab:n koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut johtivat neljän henkilön irtisanomiseen. Heistä kolme työskentelee tuotannossa ja yksi on toimihenkilö. Lisäksi lomautukset jatkuvat muun henkilökunnan osalta. Yrityksellä oli ennen irtisanomisia nelisenkymmentä työntekijää Someron ja Espoon toimipisteissään.
Toimitusjohtaja Sakari Vuorensola kertoo kilpailun olevan kovaa yrityksen jokaisella sektorilla. Yritys valmistaa erikoiskoneita ja tuotantovälineitä teollisuuteen, ympäristötekniikkaa kaupungeille ja yrityksille sekä betonikuljetusvälineitä, kuten pyörintä- ja kaivossäiliöitä, hydraulisia purkurännejä ja hihnakuljettimia.
– Tilauskanta on laskenut merkittävästi. Kaivosteollisuuden alamäki näkyy meilläkin. Kuljetusfirmat ovat menettäneet tilauksiaan ja sitä myötä myös me asiakkaita, selvittää Vuorensola syitä työvoimavähennyksiin.

Sama koskee rakennusteollisuutta; betoniautojen myynti on alhaalla.

– Kuljetusyrittäjät eivät nyt investoi uusiin välineisiin. Ympäristöteknologian puolellakin yritykset ja kaupungit eivät ole innokkaita investoimaan.

Kartilla oli yt-neuvottelut myös viime keväänä, jolloin kaksi henkilöä irtisanottiin Espoosta. Silloin päätettiin, että Espoon koneistamo lopetetaan vuodenvaihteessa ja sen toiminnot keskitetään Somerolle.