Komealta näyttää

0

Kiiruun koulu murenee parhaillaan pala palalta jätelajitekasoiksi. Samaan aikaan on esittää konkreettista uutta siitä, millainen uusi koulu tulee olemaan.
Keskustelu uuden koulun yksityiskohdista on ollut vilkasta. Sitä on käyty Somero-lehdessä, mutta varmasti vielä suurempi osa teillä ja toreilla. Ihmisten kohdatessa on helppoa keskustella koulusta. Se on tuttu aihe kaikille. Siitä on jokaisella.
Voisi kuvitella, että arkkitehti on kovassakin ristivedossa vieraillessaan Somerolla suunnittelupalavereissa. Luultavasti on, ja toisaalta niin pitääkin olla. Toiveita pitää kuunnella herkällä korvalla.
Palavereja kerrotaan käydyn hyvässä hengessä. Piirustukset näyttävät selkeiltä ja koulun pohjaratkaisu vaikuttaa toimivalta. Sinne on hyvä mennä aikanaan opiskelemaan.
Rakennuksen sijoittuminen tontille vaikuttaa sekin onnistuneelta. Valittu sijainti, mahdollisimman kauas jokirannasta, lupailee edullisempia paalutus- ja perustamiskustannuksia. Ehkä eniten yllätti pääjulkisivun suuntaaminen Jaatilanjoen puolelle. Pienen sulattelun jälkeen sekin ratkaisu tuntuu nyt parhaimmalta mahdolliselta.
Myös kulku rakennukseen on helppoa, kun sijainti on lähellä korttelia ympäröiviä teitä. Uusi koulu alkaa nousta noin vuoden päästä. Sitä odotellessa.