Lumisateet ja talvirengaspakko muistuttavat autoilijaa talven tulosta

0

Päivyri_Ikkunat_jäässäIltapäiväksi Etelä-Suomeen ennustetut lumisateet ja noin viikon kuluttua alkava talvirengaspakko ovat autoilijoille konkreettisia muistutuksia kylmistä ja liukkaista keleistä.

Suomessa on voimassa talvirengaspakko joulukuun alusta helmikuun loppuun. Se alkaa maanantaina 1.12. Autoasi-korjaamoketju listasi, mitä autoilijoiden on talven tullen syytä tarkistaa.

Autoilijan muistilista talveen

  1. Varmista pito: Vaihda alle talvirenkaat, tarkista renkaiden kunto ja ilmanpaine. Talvirenkaiden urasyvyydeksi suositellaan vähintään 5 millimetriä.
  2. Kirkasta näkyvyys: Tuulilasin pesunesteen tulee olla tarpeeksi vahvaa talvipakkasille. Kuluneet tuulilasipyyhkimet kannattaa myös vaihtaa ja valojen kunto tarkastaa.
  3. Helli moottoria: Suosi moottorin esilämmitystä. Tarkista öljyt ennen ilmojen kylmenemistä ja huolehdi läpi talven, että öljyä on riittävästi. Tarkista jäähdytysnesteen pakkaskestävyys. Talvikaudella jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden olisi hyvä olla vähintään -30 astetta.
  4. Testaa akkusi: Akku menettää tehoaan pakkasella, ja nykyautot ovat riippuvaisia sähkötekniikasta. Akun kunto kannattaa siis testata ennen kunnon pakkasia ja tarvittaessa vaihtaa akku.
  5. Lisää lapio takakonttiin: Autoa on ikävä kaivaa lumikinoksesta paljain käsin. Varmista siis, että auton takakontista löytyy kunnon lumilapio.