Mielenterveysyksikkö on evakossa parakeissa

0
Mielenterveysyksikkö sai työtiloikseen kaksi parakkia kotihoitotoimiston takaa. Hoitajat Vuokko Takala (vas.), Anne Nummila ja Heli Mannonen käyttävät niitä paperitöihin. Heidän mielestään 2,5 x 6 metriset väistötilat eivät sovellu asiakastyöhön, sillä ääni kuuluu seinän läpi ja varauloskäytävät puuttuvat.
Mielenterveysyksikkö sai työtiloikseen kaksi parakkia kotihoitotoimiston takaa. Hoitajat Vuokko Takala (vas.), Anne Nummila ja Heli Mannonen käyttävät niitä paperitöihin. Heidän mielestään 2,5 x 6 metriset väistötilat eivät sovellu asiakastyöhön, sillä ääni kuuluu seinän läpi ja varauloskäytävät puuttuvat.

Mielenterveysyksikön väki on evakossa väistötiloissa, kahdessa 2,5 x 6 metrin kokoisessa parakissa kotihoitotoimiston takana. Hoitajien mielestä väliaikaistiloissa ei toteudu tietosuoja eikä työturvallisuus. Seinien läpi kuuluu puhe. Varauloskäyntiä ei ole eikä siellä luonnistu lääkkeiden säilytys eikä jako.
Yksikölle korjattiin työhuoneet kotihoidon siivestä Turuntie 46:sta. Siellä toiminta pyöri parisen kuukautta, kunnes työntekijät alkoivat oirehtia ja huoneisto laitettiin käyttökieltoon.
Hoitajille on luvattu, että sosiaalitoimiston vapaana olevia huoneita voi tarvittaessa käyttää vastaanottotilana. Lääkkeitä säilytetään yhdessä paikassa ja lääkkeiden jako on toisaalla.
Hoitajat uskovat, että vastaanottotoiminta jää evakkoaikana vähiin ja kotikäynnit lisääntyvät.
Evakko jatkuu ainakin vuodenvaihteeseen. Kun neuvolan remontti valmistuu, niin mielenterveysyksikkö päässee toistaiseksi Jonkkalaan, joka on heille tuttu paikka entuudestaan.