Somerolla uskotaan seurakuntaan

0

Uusi kirkkovaltuusto on valittu. Someron kirkkovaltuutettujen joukossa on peräti 11 sellaista, jotka eivät nykyisessä kirkkovaltuustossa istu. Mutta siellä on myös pitkään seurakuntatyössä mukana olleita. Ensi vuoden alusta he voivat yhdessä ryhtyä ajamaan meidän seurakuntalaisten asioita seuraavaksi neljäksi vuodeksi.
Somerolaiset uskovat vielä seurakunnan voimaan. Äänestysprosentti ei laskenut kuin hitusen. Koko Suomen äänestysvilkkaus ei ollut yhtä hyvä.
Saattaa olla, että moni suomalainen ei edes tiedä, että seurakuntavaalit on käyty. Seurakunta kun ei pidä ääntä itsestään samalla tavalla kuin julkkisäänestykset, joissa tykkäämällä voi peukuttaa, kuka on mukavin ja kaunein.
Tuskinpa moni tietää, mitä seurakunta tekee ja että sen palkolliset ovat vain osa koneistoa tai kirkossakäynti vain pieni osa seurakunnan toimintaa. Olisiko seurakunnalla mainostamisen paikka, mitä kaikkea, kuten lähimmäisten auttamista, se hoitaa ja tekee.
Hienoa, että Somerolla uskotaan, että seurakunnan kautta voi vaikuttaa lähiympäristöönsä ja lähimmäistensä elämään. Seurakunta on yhtä lähellä ihmistä kuin me itse olemme, sillä seurakuntahan olemme me kaikki toiminemme.