Hyvä valinta

0

Paikallislehtien Antti-patsas annettiin tänä vuonna Suomen Punaisen Ristin Veripalvelulle. Hieno valinta.
Veripalvelu tarjoaa kansalaisille auttamisen ja elämän pelastamisen mahdollisuuksia kautta maan.
Somerolla verenluovutustilaisuus oli viimeksi 8. joulukuuta.
Suomen Punaisen Ristin kiertävän veripalvelun toiminta on tuottanut myös paikallislehdille vuosien varrella monia näkökulmia uutisiin ja muihin juttumuotoihin. Veripalvelu on myös ilmoittanut aktiivisesti paikallislehdissä verenluovutustilaisuuksistaan.
Toivottavasti tämä arvokas auttamistyö jatkuu yhtä tehokkaana ja tiiviinä myös tulevaisuudessa, vaikka nykyisin sairaalat tarvitsevat verituotteita aiempaa vähemmän muun muassa kehittyneiden leikkausmenetelmien ansiosta.
Veripalvelu on vastannut vähentyvään kysyntään älykkäästi vähentämällä kiinteitä veripalvelupisteitään, sen sijaan että kiertävän veripalvelun toimintaa olisi karsittu. Näin tämä perinteinen auttamistyö on voinut jatkua tasapuolisesti eri puolilla Suomea.
Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain Antinpäivänä tunnustuksena yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja. Paikallislehtien Antti-patsas on jaettu vuodesta 1981 lähtien. Sillä kunnioitetaan ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden, Suomenkielisten Tieto-Sanomien julkaisijan, rovasti Antti Lizeliuksen (1708–95) elämäntyötä.