Kiitos vinkeistä, mutta Laukku-Leena ei halua haastateltavaksi

0

Somero-lehteen on tullut jo pitemmän aikaa viestejä ison laukkukasan kanssa nähdystä eläkeläisestä, joka on kuskannut  kävellen laukkujaan maanteillä ja leiriytynyt muun muassa torin lähelle. Joku on aprikoinut hänen olevan henkisesti sairas ja toinen, että hänet on häädetty kotoaan.
Salon Seudun Sanomat selvitti naisen taustoja. Lehden mukaan kyseessä on Leena Kiviharju, joka on kiertänyt Etelä-Suomea 2000-luvun alusta sakka.
Laukku-Leena siirtää laukkujaan eteenpäin muutaman kerrallaan niin, että kaikki ovat näköyhteyden päässä. Etenemistavan takia päivämatkaksi kertyy 50–100 metriä, ellei joku tarjoa kyytiä vaikka pakettiautolla.
Aikaisempinakin vuosina Somerolla käynyt Laukku-Leena on viipynyt tänä syksynä pidempään, koska halusi hankkia silmälasit. Hän lukee iltaisin kirjoja led-lampun valossa. Laukku-Leena ei kerjää, mutta ei kieltäydy avustakaan.
Salon poliisi toteaa, että jokamiehen oikeudella kiertolainen saa leiriytyä alle viikoksi julkisella paikallakin melkein minne tahansa, mutta ei kenenkään pihapiiriin. Roskata ei saa eikä tehdä tulta ilman maanomistajan lupaa.
Somero-lehteen lukijoilta tulleissa yhteydenotoissa meitä on yleensä pyydetty haastattelemaan naista, mutta muutama on toivonut että toimittaisimme hänet pakkohoitoon.
Haastattelupyyntöön yritimme tarttua, mutta nainen ei halunnut lehden sivuille. Sanoi, ettei halua lainakaan puhua toimittajien kanssa ja toivotti hyvää päivänjatkoa. Pakkohoitoon toimittaminen ei ole toimituksen tehtävä, josko siihen olisi aihettakaan.