Paikkakuntalaisia varten

0

Joulunalusaikaan jokainen paikkakunta rummuttaa, miten viisasta on ostaa lahjat ja muut joulunrakennusaineet oman kulmakunnan kaupoista ja tuottajilta.
Erilaisin tempauksin ja merkein, kuten joutsenin, lipuin ja sinivalkoisin jalanjäljin, puhutaan suomalaisten tuotteiden ja designin puolesta.
Toiset väittävät nurkkapatrioottisuuden vievän ojasta allikkoon. Jos Suomi ei ole auki, niin eivät suomalaisetkaan innovaatiot pääse esiin ja markkinoille. Kaupan globaalius on hyödyttänyt monia suomalaisia. Toisaalta työpaikkojen häipyminen pois Suomesta ei ilahduta työttömiä.
Jos haluaa tukea suomalaista työtä, niin jokaisen kauppareissun ostoksilla on merkitystä. Valinnoillamme tuemme oman paikkakuntamme väkeä, suomalaista työtä, tulevaisuutta ja itsenäisyyttä. Rahat jäävät hyödyttämään ja kehittämään tuttuja turuja ja ihmisiä.
Suomi juhlii 97:ää itsenäisyyden vuottaan. Valtiolla on hieman enemmän vuosia takana kuin Someron paikallislehdellä. Ensimmäinen Somero-lehti julkaistiin joulukuun alussa 1924. Aviisilla ei ole enää paikallisia omistajia, mutta silti se porskuttaa itsenäisesti eteenpäin paikkakuntalaisia varten. Aina elo ei ole auvoista ison kainalossa. Kun itsetunto on kohdallaan, taitoa, humaaniutta ja intoa löytyy, niin pienelläkin palasella on tärkeä tehtävä isossa kokonaisuudessa.