Poliisi on huolissaan lasten liikkumisesta pimeällä

0

Poliisi on huolissaan lasten ja nuorten liikkumisesta pimeällä.

– Aamulla ja jo iltapäivästä ihmisten kiirehtiessä askareisiinsa pimeys ja vesisade haittaavat havainnointia liikenteessä. Lähes jokainen meistä vanhemmista on istunut autonsa ohjauspyörän takana ja harmitellut, kun vesi- ja räntäsateen tai pimeyden keskellä ei näe riittävän hyvin muita tienkäyttäjiä. Jalankulkijat ja pyöräilijät jäävät ilman heijastinta tai valoa huomaamatta ja seuraukset saattavat olla vakavia, ylikonstaapeli Juha Keskitalo Lounais-Suomen poliisista muistuttaa.
– Hyvät vanhemmat, huolehdittehan yhdessä joulupukin kanssa, että lapsenne polkupyörässä on valot ja että vaatteista löytyy ainakin yksi heijastin.

– Näin joulunaikaan annat autoilijalle hyvän joulumielen- siis välky!