Lupausten toteuttamisen aika

0

Vuoden vaihtuessa tehdään lupauksia: ryhdytään kuntokuurille, ollaan kuukausi ilman alkoholia, syödään terveellisesti, aloitetaan uusi harrastus. Luvataan muuttua paremmiksi ihmisiksi.
Muutos vaatii motivaatiota. Elintapojaan tulee muuttaa, ettei sairastuisi, jotta voisi hyvin, jaksaisi paremmin töissä ja mahdolliset elämän vastoinkäymiset.
Päätä muuttua. Se onnistuu, kun asenne on kohdallaan. Pohdi, mitä haluat elämältä. Jos haluat muuttua, että kelpaat jollekin, on uuden itsetutkistelun aika. Tavoittele hyvinvointia itsesi vuoksi. Hyvinvoiva ihminen tuottaa iloa ympärilleen.
Aseta realistinen tarkka ja houkutteleva tavoite ja tee suunnitelma sen toteuttamiseksi. Älä haukkaa liian suurta palaa kerralla. Hiljaa hyvää tulee ja uusi tapasi elää solahtaa elämäntavaksi eikä ole vain hetken harjoitussessio.
Aseta välietappeja ja nauti, kun ne saavutat. Esimerkiksi teen kuukauden päästä kymmenen punnerrusta enemmän kuin nyt tai nostan suupielet hymyyn kerran viikossa aikaisemman murjotuksen sijasta.
Ole armollinen itsellesi. Kärsimyksellä ei saa hohtavaa kruunua päähänsä. Älä piinaa muita projektillasi, mutta ota tuki vastaan kun sinulle sitä tarjotaan.
Järjestä aikaa hankkeellesi. Mieti, minkä arjessasi voi jättää tekemättä ja mille tärkeälle ajan annat. Vaikkapa jätä kaappi siivoamatta ja lähde naapuriin kylään. Tai nosta painoja lempiohjelmaa katsoessasi.
Pidä kirjaa tekemisistäsi ja tekemättä jättämisistä. Niistä pystyy seuraamaan, mitä pitää muuttaa, jotta tavoite onnistuu.
Ymmärrä, ettei ihminen ole uusi kone. Kaikissa on valuvikoja, historia täytyy ottaa huomioon.
Muututaan, jotta meistä on enemmän iloa itsellemme ja toisillemme.