Miten paljon tuulivoima mölyää?

0

Someron ympäristölautakunta, muita päättäjiä sekä virkamiehiä aina kaupunginjohtajaa myöten kävi tutustumassa Halikon Märynummen tuulivoimaloihin. Tuulivoimaloiden melu puhuttaa yleisesti, vaikka hyödytkin tuulienergiasta ovat kiistattomia. Perjantain Somero-lehdessä on esillä tuulipuistoretken tuntumia ja hieman myös mittaustuloksia.

Korkealla tolpan nokassa oleva tuulivoimalan generaattori näyttää pieneltä, mutta näköharha johtuu matkasta. Todellisuudessa roottorin takana oleva mötikkä on suurin piirtein linja-auton kokoinen. Kuva Sauli Kaipainen
Korkealle tolpan nokkaan sijoitettu tuulivoimalan generaattori voi näyttää pieneltä, mutta näköharha johtuu matkasta. Todellisuudessa roottorin takana oleva mötikkä on suurin piirtein linja-auton kokoinen. Kuva Sauli Kaipainen