Seurakunnan pohdittava, mitä toimintoja säilyttää väen vähetessä

0

kirkko_p_6

Someron seurakunnan jäsenmäärä on vähentynyt parissa vuodessa noin 260 henkilöllä. Viime vuonna väki väheni 103 seurakuntalaisella.
Yksi selitys on Someron ikärakenne, joka on vanhusvoittoinen: enemmän siunataan hautaan kuin kastetaan.
Viime vuonna riehunut kansalaiskeskustelu sukupuolineutraalista avioliittolaista vaikutti myös Somerolle. Parikymmentä henkilöä erosi kirkosta loppuvuodesta. Vuoden aikana kirkosta erosi 79 henkilöä (57 vuonna 2013). Kirkkoon liittyi 20 (15).
Kirkkovaltuutetut joutuvat pohtimaan, mitä tehdä väen ja sen takia myös resurssien vähetessä. Kun jäsenmaksuja tulee kirstuun vähemmän, täytyy pohtia, mikä toiminta halutaan säilyttää ja mistä luovutaan.
Someron seurakunnassa oli jäseniä tämän vuoden alussa 7 723.