Someron elinvoimaisuus kasvaa

0

Someron kaupunki teki viime vuonna useita maakauppoja. Vuoden lopulla valtuusto lisäsi rahaa maanostoon, mikä kiihdytti entisestään intoa maan myyntiin. Moni pitkään roikkunut kauppa-aie muuttui todeksi.
Maanhankintaa edesauttoi verottajan kädenojennus: yksityinen saattoi myydä maata kunnille verovapaasti.
Maanhankinnalla kaupunki edesauttaa Someron kasvua. Se on merkki paikallisille ja Somerolle muuttoa miettiville, että täältä löytyy paikka, jonne laittaa yrityksensä ja kotinsa pystyyn.
Jokioistentien varteen ja Palman teollisuusalueelle halutaan uusia yrityksiä. Kirkkojärven pohjoispuoli on asuntorakentamisen aluetta. Halutessaan sinne saa talonsa pellolle, metsään tai järven rantaan. Meneillään on myös yleiskaavan sekä Kultelan kaavan laatimiset.
Kaupungilla on yhdyskuntakehittämisen avaimet käsissään.
On muitakin ilonaiheita. Marraskuun lopun tilastot osoittavat, että Someron väkiluku on kasvanut 20–30 henkilön verran viime vuonna. Koko vuoden 2014 ennakkotilastoja ja varmuutta hyvästä uutisesta saadaan odottaa vielä viikon verran.
Somerolle on luvassa positiivista monella osa-alueella. Kun väkeä tulee lisää, se tietää enemmän tekijöitä ja enemmän vastuun jakajia. Uskallus kasvaa ja samalla elinvoima.