Turvapuhelinpalvelu hoituu jatkossakin

0

Someron kaupungin kotihoito luopui turvapuhelinpalvelun tuottamisesta  resurssipulan vuoksi. Vuodenvaihteesta

Hilkka Hiltunen on saanut avun turvapuhelimesta.
Hilkka Hiltunen on saanut avun turvapuhelimesta.

hoivayritys Stella on järjestänyt palvelun ja forssalaisyritys alihankkijana kotikäynnit.
– Asiakkaat ja omaiset voivat olla luottavaisella mielellä. Palvelu jatkuu ja sen hoitaa yksityinen yrittäjä, jolla on terveydenhuollon koulutus ja pitkä kokemus alalta, kertoo kotihoidon osastonhoitaja Elisa Niemi.

Hoiva ja turvapuhelinpalvelu Taavi Penttilä hoitaa myös Forssan, Tammelan, Jokioisten, Ypäjän, Humppilan, Janakkalan ja Loimaan kuntien turvapuhelinhälytysten kotikäynnit. Yritäjä Taavi Penttilä lupaa, että somerolaiset saavat palvelun tunnin sisällä.

Someron kaupungilla on ollut hoidossaan noin 140 turvapuhelinta. 15 asiakasta ei halua ottaa käyttöönsä kaupungin ehdottamaa yksityistä palvelua.  Osastonhoitaja Elisa Niemi muistuttaa, että lopullinen päätäntävalta yrittäjän valitsemisesta on asiakkaalla. Muunkin palveluntarjoajan voi valita, minkä kaupunki on ehdottanut.

Sairaalatien rivitaloasunnossa asuvalla Hilkka Hiltusella on ollut turvapuhelin kaksi vuotta. Sinä aikana hän on tehnyt yhden hälytyksen.

Hän sanoo turvapuhelimesta olevan turvaa sekä hänelle itselleen että myös läheisilleen.
– Minä tiedän, että joku tulee apuun. Läheiset voivat olla levollisilla mielin, kun olen turvassa. Turvapuhelin on äärimmäisen hyvä. Kyllä sellainen kannattaa ottaa, kehottaa Hiltunen.
Hilkka Hiltuselle ei ole väliä, kuka vastaa turvapuhelinpalvelusta eikä myöskään maksun kohoamisesta.
– Minulle ei ole väliä, kuka minut nostaa pystyyn. Kunhan tiedän, että joku tulee ja auttaa. 50 euroa kuukaudessa on pieni summa etuun nähden, toteaa joulukuussa 2012 aivoverenvuodon saanut Hilkka Hiltunen.

Kaupungilla turvapuhelinpalvelu maksoi 26 euroa kuukaudessa, hoivayritys perii 55,60 euroa. Se ei verota erikseen käynneistä, kuten kaupunki teki. Kaupungin kertakäynti maksoi 5,20 euroa.