Lukio kehittyy ja uskoo yhteistyöhön

0

Abiturientit elelivät torstaina railakasta penkkarihumua, joka jatkunee viikonvaihteen yli. Riemun on pikapuoliin vaihduttava lukemiseksi, jotta toukokuussa saa luikauttaa ilmoille gaudeamus igiturin.
Tänään lukion vanhat tanssivat juhlakostyymit päällään arvokkaina. Lukion viime syksynä aloittaneet pääsevät huilaamaan viikoksi talvilomalle.
Parhaillaan kunnat miettivät, miten säilyttää pienen lukionsa, ehkä sen paikkakunnan ainoan toisen asteen opinahjon. Syksyyn mennessä kuntien tulee hakea järjestämislupaa lukiolleen. Valtio hakee uudistuksella rahallista säästöä, mutta myös tehokasta ja laadukasta kouluverkkoa, jossa yhteistyö merkitsee.
Someron lukio on ollut hereillä; yhteistyötä on jo viritelty Kosken ja Pöytyän suuntiin. Sillä on haettu laajempaa kurssitarjontaa, joka on opiskelijan etu. Se lisää lukion vetovoimaa opiskelupaikkaa etsiessä.
Kunnissa selvitellään, onko laajempi yhteistyö mahdollista, mitä kaikkea se voi olla sekä mitä kukin lukio ja kunta tekee tiimissä.
Vaikka varojen tiukkeneminen ja säästöjen etsiminen eivät ole niitä mieluisampia tehtäviä, voivat ne olla myös herätys uuden ja paremman toiminnan löytämiseen. Valtio ei kuitenkaan saa laittaa nyörejä, rajoja eikä aikatauluja liian tiukalle, ettei intoa kehittämiseen tukahduteta. Asioiden pitää antaa rauhassa muhia.