Neljääkymppiä mennään

0

Joensuuntien nopeusrajoitus on taas kerran ollut puheenaiheena tekstareissa ja yleisönosastolla. Nyt tekninen lautakunta ja kaupunginhallitus päättivät, että tiellä ajetaan entiseen malliin, neljääkymppiä.
Somero-lehti kyseli nettisivuilla sopivaa nopeutta. Kyselyyn vastasi yli sata ihmistä. Runsas kymmenen henkilöä halusi nostaa nopeusrajoituksen viiteenkymppiin. 54 vastaajaa oli tyytyväinen nykyiseen rajoitukseen ja 49 vastannutta halusi laskea nopeusrajoituksen 30 kilometriin tunnissa.
Kysymättäkin kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että tärkeintä on turvallisuus.
Mikäli poliisitiedotteisiin on luottaminen, niin turvallisesti on nyt mentykin lumesta ja sohjosta huolimatta. Kolariuutisia ei Joensuuntieltä ole kuulunut, puhumattakaan vakavista henkilövahingoista.
Voihan se olla, että huonolla kelillä ja kehnolla näkyvyydellä ajetaan varovaisemmin kuin kesäkuumalla ja kauniilla säällä.
Kun nyt on saatu aikaan päätös nopeusrajoituksesta, voidaan vielä jatkaa keskustelua valaistuksesta, suojateiden määrästä ja sijainnista, kolmioista sekä mahdollisista liikennevaloista ja toisesta liikenneympyrästä.
Aiheita, joista on puhuttu ja varmasti vielä puhutaan. Huoli turvallisuudesta on ja pysyy.
Toivoa sopii, että ei satu onnettomuutta, joka pakottaa miettimään turvallisuustoimia uudestaan.