1975: Nuoriso-ohjaaja lupailee tapahtumarikasta vuotta

0
Nuoriso-ohjaaja Pirjo Parkkinen
Nuoriso-ohjaaja Pirjo Parkkinen

Tiistai 25. helmikuuta 1975

Somerniemellä on helmikuun alusta lähtien toiminut nuoriso-, raittius- ja urheiluohjaajana nuoriso-ohjaaja Pirjo Parkkinen. Hän on kotoisin Turusta, mutta muutti perheensä kanssa Somerniemelle. Hänen miehensä Pertti Parkkinen toimii nuorisosihteerinä Somerniemellä.
Pirjo Parkkinen on suorittanut Mikkelissä Suomen Nuoriso-opiston nuoriso-ohjaajan kurssin. Ennen kunnan palvelukseen siirtymistä hän on toiminut lastenkodeissa ja kehitysvammaisten kanssa.
Somerniemellä jatketaan Oinasjärven koululla peli-iltoja. Parkkinen kertoo toivovansa, että myös tytöt ja naiset osallistuisivat peli-iltoihin, sillä nyt kaikki osallistujat ovat poikia ja miehiä. Peli-illat pidetään tulevan kesän aikana ulkona. Tarkoituksena on pitää muun muassa kylien välinen lentopallosarjaottelu.
25.5. järjestetään perheen kuntopäivä. Hiihtokilpailukin on tarkoitus tulla, kun luntakin on. Keväämmällä Raittiuslautakunta on suunnitellut järjestävänsä liikennekilpailut. Kilpailussa tullaan punnitsemaan ajotaitoa ja samalla selvitetään liikennetietoutta. Syksyllä järjestetään raittiusviikon aikana raittiusjuhlat.
Pirjo Parkkinen mainitsee, että kesällä järjestetään jälleen leiritoimintaa. Tarkoitus on pitää yksi pidempi, viikon pituinen teemaleiri. Lisäksi järjestetään kaksi lyhyempää viikonloppuleiriä, joista toinen on tarkoitettu 9-12-vuotiaille ja toinen 13-15-vuotiaille. Myös uimakouluja tullaan kesän aikana pitämään eri kylissä.