1975: Someron osuuskaupan liikevaihto yli 27 miljoonaa.

0

Perjantai 28 maaliskuuta 1975

Someron Osuuskaupan viime vuosi kului valoisissa merkeissä, kun kauppa kohosi paikkakunnan suurimmaksi vähittäiskaupaksi. Myynti ylitti tänä vuonna 27 miljoonan markan rajan. Liikevaihto nousi viime vuodesta 4,9 miljoonaa, eli 22 prosenttia. Parhaiten liikevaihto kehittyi huoltoasemalla, jossa lisäystä tuli 60,9 prosenttia.
Vaikka maatalous kokikin satovahinkoja, liikkeen markkinoima viljamäärä oli sekä kilo- että markkamääräisesti edellisvuotta suurempi. Viljan välitys nousi viime vuoteen nähden 8,8 prosenttia.
Ns. Heitton kiinteistö uusittiin vuoden alussa ja sinne avattiin helmikuussa Osuuskaupan maatalousmyynti. Sen yhteydessä avattiin automyynti ja samaan rakennukseen tuli myös varaosavarasto. Liikkeen omistukseen ostettiin Shell-huoltamon laitteet ja tehtiin tarvittavat uudistukset aseman muuttamiseksi ns. itsepalveluasemaksi.
Palvelutason parantamiseksi henkilökunnan koulutuksella on koettu olevan tärkeä rooli. Tavaratalopäällikkö on aloittanut päälliköiden jatkokouluttamisen. Myös varaosamyyjä, tavaratalohenkilökunta ja toimitusjohtaja ovat saaneet valmennusta työhönsä kuluneen vuoden aikana.
Osuuskaupan naistoimikunta järjesti viime vuonna lukuisia erilaisia valistustilaisuuksia jäsenkunnalle ja paikallisille yhdistyksille. Tilaisuuksiin osallistui kaikkiaan lähes 2000 henkeä.
Liikkeen palveluksessa oli vuodenvaihteessa 82 toimihenkilöä. Jäsenmäärä oli vuoden lopussa 1874. Kulunut vuosi oli Someron Osuuskaupan 58. toimintavuosi.