Eläimistä on apua ihmisten hyvinvointiin

0

koira

– Koiran avulla voi opettaa ihmisille monenlaisia taitoja, esimerkiksi vastuunottoa, elämänhallintaa, sosiaalista kanssakäymistä ja tuntemaan paremmin itseänsä. Koiran läsnäolo helpottaa luottamussuhteen syntymistä ihmisten välille, luettelee Outi Honkanen.
Honkanen valmistuu tänä keväänä sosiaalipedagogiseksi koiratoiminnan ohjaajaksi erityisalueenaan 10–12-vuotiaat lapset. Hän on ollut mukana Wäinö-koiransa kanssa eläinavusteisessa ystävänpalvelun kaltaisessa toiminnassa.
– Koiraa voi käyttää apuna minkälaisissa ikäluokissa tahansa. Se elää hetkessä, murtaa ennakkoluulottomuudellaan ja iloisuudellaan suojamuureja ihmisten välillä. Jo koiran koskettaminen rauhoittaa. Koira tuo luonnon eteemme, kehuu Outi Honkanen koiran monipuolisuutta.
Outi Honkanen kertoo Naisten aamukahvilla huomenna 14. maaliskuuta seurakuntakeskuksessa, miten koiran kanssa voi edistää ihmisten hyvinvointia.