1985: Monari pullisteli lentopalloyleisöä

0
Monarilla 1985.
Monarilla 1985.

Somero-lehti kertoi 26.3.1985 näin: Perin harvoin lienee somerolainen sisätila täyttynyt niin runsaslukuisesta yleisöstä kuin monitoimitalo lauantaisen lentopallomaaottelun aikaan. Ehkä joskus Esakallio tai Teeriharju on saanut päästää sisälleen tuhatlukuisen määrän yleisöä, mutta eiköhän tämä ainakin sisätiloissa järjestetyn urheilutilaisuuden osalta ollut paikalliseen ennätystenkirjaan sopiva kerta.

Kyseessä oli Monarilla pelattu lentopallon Suomi-Ruotsi -maaottelu, jonka Suomi voitti 3-0.  Otteluun myytiin noin 950 lippua, joista viimeiset menivät uutisen mukaan ”kuumille kiville” vähän ennen ottelun alkua ovelta. Someron Pallo onnistui järjestelyissä moitteettomasti.  Koska ottelun jälkeen todettiin, että maaseudulla usein ottelutunnelma on hillitympi kuin isojen kaupunkien isoissa saleissa,   tv-toimittaja Jouko Jokinen ehdotti, että järjestävä seura kouluttaisi näinkin suureen yleisötilaisuuteen huutosakin, joka esimerkillään nostaisi tunnelman nopeasti kattoon.