1987: SoPa satsaa lentopalloon kolmossarja mielessään

0
Mika Pieniniemi ja Marko Launonen
Mika Pieniniemi ja Marko Launonen

Perjantai 29. toukokuuta 1987

Someron Pallon toiminnassa on luvassa entistä tukevampi jalansija lentopalloilulle. Vahvistunut miesten edustusjoukkoe ja kokemustaan karttanut naisten joukkoe ovat ensi kaudella entistä iskukykyisempiä. Seura katsoo järkeväksi aiempaa voimakkaamman satsaamisen niiden menestymiseen.
– Eteenkin miesten edustusjoukkoeen tilanne näyttää nyt hyvältä. Koossa on nuori, vahvistunut joukkoe, jolla on uskoakseni menestymismahdollisuuksia ensi kauden sarjassa, Arvioi SoPan puheenjohtaja Torsti Tuomela.
Hän ei suoraan mainitse joukkoeen tavoitteita. Rivien välistä on kuitenkin helppo lukea, ettei seurassa pantaisi pahakseen joukkoeen nousua kolmossarjaan.
Kevätkaudella SoPa sai riveihinsä kaksi kakkossarjapeluria keski-Suomesta. Muhoksen Pallo-Salamista siirtynyt Mika Pieniniemi (22), on saanut vastuun SoPan miesten valmennuksesta kesäkaudella. Hän suunnittelee harjoitukset ja laatii myös joukkoeen taktiset kuviot. Hänen ohjelmiensa pohjalta harjoituksia vetävät Antti Latva ja Ismo Haapala.
Mika Pieniniemi on seuran puheenjohtajaa varmempi ensi kauden tavoitteista. Hän tunnustaa lohkovoiton ja nousun kolmossarjaan ainoaksi SoPalle kelpaavaksi päämääräksi.
– Saamme kokoon hyvän joukkoeen, vaikka miehiä ei tällä hetkellä harjoitusringissä olekaan enempää kuin kymmenen. Nelossarjan taso ei vaikuta kovin korkealta, ja uskon meillä onnistuessamme olevan hyvät mahdollisuudet sarjanvaihtoon.
Pieniniemi harjoittelee ja pelaa valmennuksen ohella muun joukkoeen mukana. Hän on aiemmin pelannut passarina ja tulee ilmeisesti hoitamaan tätä virkaa SoPassakin.
Marko Launonen, 21, pelasi ennen Somerolle tuloaa kakkossarjaan nousseessa Oulun Kiskon II-joukkoessa. Laitaiskijän tontilla mieluiten pelaava Launonen on samoilla linjoilla Pieniniemen kanssa. Hän ei aseta SoPan nousumahdollisuuksia kyseenalaisiksi.
Molemmat uudet pelaajat kertovat viihtyneensä Somerolla hyvin. He kertovat aikovansa pelata Somerolla ainakin yhden kauden, mutta sen jälkeiset suunnitelmat ovat kummallakin vielä auki.
sivu11
Lue 50 vuotta täyttäneen Mika Pieniniemen haastattelu perjantain 19.3. Somero-lehdestä.