Taas meni väärin!

0
Tämä on merkki, joka Urheilutielle pitäisi laittaa.
Tämä on merkki, joka Urheilutielle pitäisi laittaa.
Tämä on merkki, joka Urheilutielle ensin laitettiin.
Tämä on merkki, joka Urheilutielle ensin laitettiin.
Tämä on merkki, jolla ensimmäinen korvattiin.
Tämä on merkki, jolla ensimmäinen korvattiin.

Viime viikolla Urheilutielle pystytettiin ajoneuvolla ajo kielletty -merkki, eli liikennemerkki numero 311. Sillä oli tarkoitus korvata edellinen merkkiratkaisu kielletty ajosuunta, eli liikennemerkki 331, joka oli ollut väärä valinta kyseiselle tienpätkälle.
Myös viimeviikkoinen liikennemerkin valinta meni väärin. Tämä johtuu siitä, että liikennemerkki numero 311, ajoneuvolla ajo kielletty, koskee myös polkupyöriä.
Jos tarkoitus on, että tienpätkällä kielletään autoilu, mopoilu ja muu vastaava, mutta sallitaan kuitenkin polkupyörällä ajo lisäkilven osoittamaan yöaikaan, kello 21–06, oikea valinta olisi liikennemerkki numero 312 eli moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty.