Tarjolla terveyttä

0

Somerolla perehdytään viikonloppuna terveellisiin elämäntapoihin. Grift-messuille on tulossa luentoja, esittelyitä, näytöksiä ja vaikka mitä hyvinvointiin liittyvää.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yli puolet suomalaisista aikuisista on ylipainoisia, ja näin keväisin suuri joukko meitä miettii jälleen omaa painoaan ja terveydentilaansa. Ryhtiliikkeiden ja uuden hoikemman elämän ollessa ajankohtaisia moni hakee vastausta ylipaino-ongelmaansa uusimmista pikadieeteistä ja laihdutusvalmisteista.
Alku.fi-palvelun mukaan kuitenkin noin 90 prosenttia pikadieetteihin hurahtaneista valitettavasti epäonnistuu pitkällä tähtäimellä painonhallintaprojektissaan.
Elämäntapamuutos voi kuulostaa vaivalloiselta, etenkin jos ylimääräisiä kiloja on kertynyt runsaasti, mutta todellisuudessa se on paitsi pysyvin myös helpoin ratkaisu.
Tuloksia kaipaavan laihduttajan kannattaa panostaa ruokavaliomuutokseen liikunnan vimmaisen lisäämisen sijaan. Liikunnallisella elämällä saavuttaa toki monia terveyshyötyjä, mutta Alku-palvelun ravitsemusasiantuntija muistuttaa, että painonhallintaa se ei koskaan ratkaise.
Ruokavalion merkitys painonpudotuksessa on 90–95 prosenttia. Kannattaa myös muistaa, että sekä ruokavalioremontti että liikunnan aloittaminen samalla rykäisyllä on valtava muutos, ehkä ne olisi parempi porrastaa.
Somero-lehdessä annettiin viikko sitten ravitsemusterapeutin avulla ohjeita terveelliseen ruokailuun. Nyt kannustusta, neuvoja ja vinkkejä on tarjolla koko lauantaipäivä monitoimitalolla. Sinne siis!