Väki liikkuu ja käy pyydykseen

0

Viime viikko ja viikonloppu olivat Somerolla ennätyksellisen runsaita tarjonnaltaan. Oli Anna Perhoa, Juhlitaanko-happeningiä, rautakaupan avajaisia, kirjastoseikkailua, urheilu tietysti, Ruokavaa ja monia muita asioita.
Oman osansa vilkkauteen tuovat kansanedustajaehdokkaat. He ovat toden teolla jalkautuneet kentälle. Kateeksi ei ole käynyt tuulisessa ja sateisessa säässä pääosin ulkona päivystäneitä ehdokkaita. Osa heistä on konkareita, osa yrittää eduskuntaan ensimmäistä kertaa. Jokaisen kohdalle vaalityö käy todellisesta työstä.
Vaikka ehdokkaat tekevät lujasti työtä, niin palkkaa ei ole tiedossa kenellekään ennen kuin taakse kertyy riittävä määrä nimiä ja pääsy eduskuntaan varmistuu. Sitkeyttä sellainen työ kysyy tekijältään.
Ehdokkaat ovat kuin kalastajia, jotka hakevat erilaisilla lupauksilla ja pyydyksillä itselleen kannatusta. Äänestäjien kannattaa hyödyntää tilaisuuttaan. Ehdokkaat saapuvat Somerolle äänestäjiä varten ja äänestäjiä hankkiakseen. Heitä kannattaa rohkeasti lähestyä ja nykiä hihasta. He ovat kuuntelemassa äänestäjiä ja heidän tuntojaan