1985: Rostinkulma valmistuu kesällä

0
1985_rostinkulma
Joensuuntien uusi asuinliikerakennus herättää kiinnostusta ohikulkijoissa.

Tiistai 23. huhtikuuta 1985

Joensuuntien katukuvaa näkyvästi muuttava keltatiilinen asuinliikerakennus on edistynyt harjakorkeuteen. Rakennuksen pitäisi olla viimeistä piirtoa myöten valmis kesäkuun lopulla.
Ankara talvi hidasti rakentamista. Pakkasrajat ylittyivät toistuvasti ja työt seisoivat. Muuten rakennustyöt ovat sujuneet odotetusti. Rostinkulman huoneistoaka on 1165 neliömetriä. Katutasoon ja toiseen kerrokseen valmistuu 15 liike- ja toimistohuoneistoa. Asuntoja mahtuu rakennukseen kuusi kappaletta.
Liikehuoneistojen kauppa on käynyt hyvin rakennuksen keskeisen sijainnin takia. Kymmenestä liikehuoneistosta on yksi vapaana. Toimistohuoneita on vielä kolme kaupan. Asunnot ovat löytäneet ostajansa suurinta asuinhuoneistoa lukuunottamatta.
Somerolehden toimitus ja konttori siirtyvät kesällä Rostinkulmaan. Someron Säästöpankki on ostanut kaksi liikehuoneistoa, jotka eivät tässä vaiheessa tule pankin omaan käyttöön.
Kiisteistö Oy Rostinkulman urakoi Perusyhtymä-konserniin kuuluva Rakennusliike Muurama Salosta.
– Somerolla on runsaasti pien- ja paritalojen rakennustuotantoa paikallisin voimin. Uusia pieniä rakennusliikkeitä on syntynyt paljon. Myös valtakunnalliset rakennusliikkeet ovat laatineet omia suunnitelmiaan Somerolle, mainitsi Muuraman toimitusjohtaja Vesa salminen harjannostajaisissa.
Koko maan asuntotuotanto vähentynee nyt kahden prosentin vuosivauhtilla. Asuntomarkkinat ovat heikentyneet. Myymättömien asuntojen määrä on kasvanut ja asuntojen hinnan nousu on hidastunut.
Teollisuusrakentaminen puolestaan osoittaa kasvua. Myymälä- ja toimistorakentamisen luvat ovat korkeasuhdanteessa. Korjausrakentaminen lisääntyy viisi prosenttia vuodessa.