2005: Torstairastit täytti pyöreitä

0
[KUVA]

Tiistai 10. toukokuuta 2005

Helatorstaina Ämyrin maastossa oli  normaalia suurempi suunnistajajoukko rastien jäljillä. Torstairastit juhli kaksikymmenvuotisjuhlia. Tilaisuudessa nostettiin esiin ahkerimpia ratamestareita ja aktiivisimpia suunnistajia. Kaikille yli kymmenen kertaa ahertaneille ratamestareille jaettiin kiitokseksi suunnistusmuki ja aktiivisimmat suunnistajat muistettiin ruusuilla.
Suunnistusjaoston tiedottaja Risto Koistinen kertoi, että ennen vanhaan Torstairastien toiminta oli erilaista.
– Kaksikymmentä vuotta sitten Torstairasteilla oli yksi ratamestari. Katsottiin vaan joku sopiva metsänkulma tienvieressä ja sinne vietiin rastit. Nyt täytyy ottaa huomioon autojen paikoituskin, ihmisiä on niin paljon mukana.
Ratamestari Raimo Karvonen kiitteli puolestaan suunnistajia ja järjestäjiä.
– Joskus kun on saanut vaivoin radan kuntoon ja on vannonut, ettei koskaan enää, niin joku suunnistaja tulee kehumaan, että olipa hyvä rata. Se lämmittää, niillä kiitoksilla tätä jaksaa tehdä, Karvonen summaa.
Ihmisille seuraa pitämään pyydetty Juha Mieto jakoi väkeviä kommentteja moneen asiaan. Supliikkimiehen seurassa kenenkään ei tarvinnut olla hiljaisuudesta vaivaantunut. Suunnistusta Mieto piti erinomaisena urheilulajina.
– Se on yksi parahimpia urheilumuotoja, siinä aivotkin työskentelöö, kun tuolla mettässä juoksoo.  Ja se on mahtavaa tuo ulkoilima, kun tuloo kevään ekat iltarastit, luonto herää ja linnut lauleloo. Ja se tuoksu! Tämmösen pikku sateen jälkeen joku kangas tai suon reuna, aijai, sehän on parempaa kun mikään parfyymi.