2444 somerolaista äänesti ennakkoon

0

Somerolla jäätiin edellisten eduskuntavaalien ennakkoäänestysmäärästä.
7 359 somerolaisesta äänioikeutetusta 2 444 äänesti ennakkoon. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa ennakkoäänien määrä oli hieman korkeampi, eli 2 470. Ulkopaikkakuntalaisia kävi äänestämässä Someron ennakkoäänestyspaikalla 231 ja edellissä eduskuntavaaleissa 165.
Sen sijaan koko maassa ennakkoääniä annettiin enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa. Uurnilla kävi runsas 1,3 miljoonaa suomalaista eli 31,9 prosenttia äänioikeutetuista. Vuoden 2011 vaaleissa 31,2 prosenttia suomalaisista äänesti ennakkoon ja vuoden 2007 vaaleissa 29,2 prosenttia.
Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 19.4. Silloin voi äänestää vain omalla äänestysalueellaan. Somerolla äänestysalueita on neljä: Pitkäjärvi (äänestyspaikka Pitkäjärven koulu), Kirkko (Kirkonmäen koulu), Joensuu (kaupungintalo) ja Somerniemi (Oinasjärven koulu). Äänestysalue lukee kotiin lähetetyssä ilmoituskortissa.