Asenne on liikenteen sujumisen kulmakivi

0

Liikennekäyttäytymisessä on aina parantamisen varaa. Vaikka rakennettaisiin korokkeita, asetettaisiin nopeusrajoituksia, olisi valvontaa ja hyväkuntoisempia teitä, ei tilanne muutu paremmaksi, jollei päänupin sisällä tapahdu liikettä.
Eniten liikenteessä vaikuttaa asenne. Se että ottaa huomioon muut tiellä liikkujat.
Iäkäs kuljettaja piti autolla köröttelemisestä, mutta häntä harmitti yksi asia. Tiellä on niin paljon muitakin menijöitä, jotka häiritsevät hänen ajoaan ja maisemien katseluaan.
Liikenteen ja teiden ongelmien syntymistä voi estää hyvällä suunnittelulla sekä puuttumalla ja parantamalla jo syntyneitä epäkohtia.
Tärkeä Someron liikenneturvallisuutta kohentanut asia on liikenneympyrä Turuntien ja Joensuuntien risteyksessä. Pelti ei ole kolissut, kun ympyrä paikalle saatiin.
Someron ohitse kulkevalla Helsingintiellä, jota rinnakkaistieksikin kutsutaan, saa ajaa kuuttakymppiä. Nopeutta on alennettava. Vaaratilanteita syntyy erityisesti Hämeen Härkätien ja Helsingintien sekä Helsingintien ja Joensuuntien kohdatessa Shellin ja entisen baarin kohdilla. Liikenneympyrät näihin kahteen paikkaan lisäisivät turvallisuutta, mutta myös paikkakunnan arvoa.